Psykologisk orienteringstränare

TEDESTRAND COACHING AB
www.psykologiskorientering.se
info@psykologiskorientering.se
073-810 82 35

torsdag 20 december 2012

Ångest, alkoholism eller schizofreni, forskningen är vilse i terrängen!




Neurobiologiska orsaksfaktorer till kognitiva dysfunktioner vid psykotiska sjukdomstillstånd

http://www.pharmguse.net/pharm/lennart-svensson-forskning.html
 
Länken visar ett komplicerat forskningsprojekt av många där samma mönster upprepat sig sig i årtionden utan att några egentliga förbättringar skett för patienterna, hur kommer det sig? Det läggs ner miljarder på forskning om vad som orsakar psykisk sjukdom och problem med alkohol och drogmissbruk. När jag studerar innehållet i dessa forskningsprojekt handlar i princip allt om att gräva ner sig i det sjuka, hitta en orsak där som ska göra att vi hittar "botemedlet"

 
Jag påstår med stor vetskap att det inte är möjligt att hitta lösningen på hur människor ska botas från dessa problem genom att intellektualisera problematiken och gå igenom hundratusentals detaljer på micro eller makronivå. Jag gissar inte, jag har själv varit där både som patient och behandlare, vi är fullständigt vilse i all denna forskning. Om lösningen ska förstås måste man titta utanför hela psykologiområdet eftersom verksamheterna och forskningen har fastnat i sina egna förvirrade tankemönster som endast leder forskningen och utvecklingen till nya labyrinter som inte leder till några större förändringar. 


Oavsett om det är alkoholism eller schizofreni så finns lösningen att hitta i hur man löser komplexa problem generellt. Så dessa forskare med alla ord och invecklade utredningar gör mer skada än nytta eftersom området istället för att hitta en enkel lösning gör allt mer och mer komplicerat. Det finns bara ett fungerande sätt att lösa komplexa problem oavsett om det finns i vårt psyke eller i ex en komplicerad byggnation och det är att man först skapar en överblick som kan användas av den som ska lösa problemet, i dessa fall av patienten själv eller av byggnadsarbetaren.
 

Jag menar inte att all kunskap är meningslös i dessa oändliga forskningsprojekt, utan att man först måste skapa det motsatta. Först överblicken till patienten därefter kan man stötta med detaljkunskap och andra saker som kan bidra till en effektiv lösning. Dagens vetenskap om psykiska problem eller problem med missbruk är vilseledande när man kommer till stadiet att praktiskt hjälpa människor med dessa problem, man kan nog med fog säga att dagens forskning inom dessa områden till största delen föder sig själv och de forskare som är engagerade i dessa kontraproduktiva försök att lösa en gåta utan att själva ha förstått hur gåtan måste lösas. 

Kanske är det så enkelt att ingen forskare kan komma på lösningen, det kan bara lösas av någon som varit inne i själva problematiken och lyckats analysera detta genom att att alla parametrar för detta stämt i ett enskilt fall. Eftersom jag presenterar en lösning som gör skillnad är det med största sannolikhet på det sättet.

Ta del av denna konkreta sammanfattning av en process för ett mycket svårt psykiskt tillstånd där det patologiska nästintill inte alls berörs eftersom lösningen redan är klar vid mötet med patienten. http://tedestrand.blogspot.se/2012/12/tredagarsterapi-med-karta-efter-7.html

Det saknas inte substans eller bekräftelse för varför detta fungerar, läs mer här: http://tedestrand.blogspot.se/2012/12/hur-mycket-bevis-behovs-for-att-se.html

Anders Tedestrand


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar